Menu

Een foodtruck inrichten: hoe berg je alle spullen op?

Geplaatst op 22-02-2019 door Redactie

Je hebt besloten een eigen foodtruck te openen. Een foodtruck waarin je een grote
keuken wil met alles erop en eraan. Maar zo makkelijk en realistisch is dat niet. De
ruimte in een foodtruck is namelijk beperkt. Je zult dus slim moeten inrichten, om
alles wat je nodig hebt kwijt te kunnen. Met de tips in deze blog realiseer je een
droomkeuken in je foodtruck, mét alles erin wat je nodig hebt.


Loop je creatieve proces een aantal keer door, vóórdat je begint met inrichten. Welke
handelingen verricht je om een lekker gerecht op tafel te zetten? En wat heb je daar precies
aan spullen voor nodig? Je zult merken dat je bepaald kookgerei vaak gebruikt en andere
dingen nauwelijks. Schrap de instrumenten die je niet nodig hebt uit je inventaris, of vervang
ze voor andere (multi-inzetbare?) tools. Wees streng voor jezelf; elke millimeter in je
keukenkastjes en laatjes telt!

  • Slim ruimtes benutten

    Bepaalde omvangrijke kookattributen zijn onmisbaar in een keuken, zoals een fornuis,
    koelkast, oven en/of magnetron. Da’s ook niet erg, maar zorg er wél voor dat je daarnaast
    nog voldoende aanrecht of werkblad overhoudt als werkruimte. Én ruimte om daar zelf
    soepel omheen te kunnen bewegen. Kies zoveel mogelijk voor multifunctionele apparaten en
    bouw die waar mogelijk in, dan hoef je ze niet los op je werkblad te zetten. Gebruik de ruimte
    onder je aanrecht om spulletjes op te bergen. Maak daar dus kastjes en schuiflades of plaats
    kratten of kisten. Én een vuilnisbak. Want tijdens het koken maak je afval en dat wil je zo
    snel mogelijk weggooien, zónder sjouwen of knoeien.

    Slim ruimtes benutten
  • Werk omhoog

    Voor de rest van je gereedschappen en voorraad geldt: werk omhoog. Net zoals in grote
    steden. De ruimte op de vloer is essentieel voor jou om uit de voeten te kunnen. Hang
    stangen, planken of rekjes aan de muur om je potten en pannen op te bergen. Of gebruik
    een wandvullende pegboard; zo’n handig gaatjesbord waar timmermannen normaal hun
    gereedschap aan ophangen. Met de simpele toevoeging van haakjes, lusjes en plankjes
    creëren je een ideale ‘kast’ voor keukengerei, kruiden, borden en kommetjes. Ook handig:
    een magnetisch klembord om metalen voorwerpen aan te hangen. Hoe meer spullen je –
    verticaal – kwijt kan aan de muur of zelfs het plafond, hoe meer ruimte je hebt op het
    aanrecht en de vloer. Let bij het installeren van dingen aan het plafond of muur wel op de
    veiligheid. Je wilt natuurlijk geen pan op je hoofd krijgen tijdens het koken.

    Kan je bepaalde items écht nergens op, aan of in kwijt? Wijk pas als laatste redmiddel uit
    naar de vloerruimte. Tip: die benut je het meest effectief als je foodtruck een schuifdeur
    heeft, in plaats van een normale scharnierdeur die de ruimte in draait.

« Vorige
Bericht 96 van 210
Volgende »