Menu

De effectieve foodtrucker

Geplaatst op 21-08-2017 door Redactie

Hoe vaak hoor je die vraag niet? En dat meestal als je het toch al druk genoeg hebt. Als er midden in het seizoen voor Foodtruckers ergens géén tijd voor is dan is het wel vrije weekenden, tijd verspillen, of tijd in overvloed hebben om eens rustig na te denken over je business.
Sowieso is alle ‘vrije tijd’ die je hebt, uiteindelijk toch ook tijd die je aan je business besteedt. Zij het voor administratie, inkoop of je truck op orde houden. Foodtruck eigenaren besteden gemiddeld 10 uur per dag aan hun bedrijf. En dat vaak 7 dagen per week. Zeker in het seizoen. En dat alles met één doel: succesvol zijn.

  • Als je succes wil hebben – en in de meeste gevallen betekent dit een goed inkomen genereren én je werk met plezier blijven doen – kun je je niet veroorloven je tijd te verspillen. Er is genoeg om over na te denken om uiteindelijk een succesvol ondernemer te zijn:
    Heb ik genoeg opdrachten? Verkoop ik de juiste gerechten? Hoe uniek ben ik met mijn foodtruck? Wat ga ik doen in de winter? Is catering iets voor mij? Hoe zit het met de concurrentie? En doen zij het zoveel beter dan ik? Hoe verbeter ik mijn kwaliteit en omzet? Op welke festivals kan ik een verschil maken? En last but not least: maakt dit werk mij gelukkig?

    De effectieve foodtrucker
  • Tijd Management 10 Tips

    Om tijd te hebben om je onderneming verder te ontwikkelen is een goede tijdsplanning van belang.
    Leer jezelf om te organiseren, te prioriteren en het plannen van je dag. Hier 10 tips die werken:

    1. Maak een schema voor een week en leg alle ideeën, gesprekken en activiteiten vast;
    2. Een agenda werkt! Maak een schema met afspraken voor jezelf waar je tijd blokt voor ideeën voor je foodtruck en hou jezelf aan die afspraken;
    3. Plan minstens 30% van je tijd om je ideeën verder te ontwikkelen, nieuwe gerechten te proberen enz.;
    4. Plan ook de tijd voor je rust zodat je een balans krijgt tussen het werk dat je doet en de tijd die je nodig hebt voor afleiding;
    5. Gebruik elke dag een half uur om de activiteiten van die dag te plannen. Begin de dag niet zonder;
    6. Neem voor elk gesprek 5 minuten ervóór én daarna om te bepalen welk je resultaat je wil van het gesprek en te kijken of je dat hebt bereikt;
    7. Zorg dat je niet wordt gestoord tijdens je geplande activiteiten;
    8. Plan de tijd waarin je mensen belt, terugbelt en e-mailt op vaste tijdstipppen op de dag. Reageer niet meteen op elk telefoontje dat overgaat of een e-mail die binnenkomt;
    9. Vermijd Facebook of andere social media tijdens je werk. Het is vaak nutteloze afleiding tenzij je via social media je opdrachten krijgt;
    10. Denk eraan dat 20% van je ideeën, gesprekken of activiteiten 80% van je resultaten genereren.

    Bedrijfsvoering is niet eenvoudig. Er zijn al zoveel dingen die móeten. Even rust tussendoor is niet verkeerd zolang je die tijd niet verdoet met onderuit op de bank voor de tv hangen. Geloof het of niet: wat een foodtrucker doet in zijn vrije tijd kan hem maken of breken.

    De effectieve foodtrucker
« Vorige
Bericht 159 van 208
Volgende »