Menu

Het Ondernemingsplan voor uw FoodTruck: een Stappenplan

Geplaatst op 29-09-2021 door Redactie

Het starten van een de foodtruck business komt meestal voort uit een grote passie voor het horeca vak. Met een enorme gedrevenheid en enthousiasme is het bedenken om te starten snel gebeurd. Maar hoe schrijft u een goed doordacht ondernemingsplan? We nemen u graag mee in ons stappenplan

  • STAPPENPLAN

    • Stap 1: Bij het beginnen van een eigen onderneming komt erg veel kijken. Het is belangrijk om voor uzelf een goed overzicht te creeeren van de stappen die umoet zetten.
    • Stap 2: Zet de ideeen die uhebt voor uw FoodTruck op papier. Begin met brainstormen en maak eventueel een moodboard om uw ideeen ook te visualiseren.
    • Stap 3: Denk hierbij goed na over wat u wil gaan doen, hoe udit wilt gaan doen en vooral ook waarom udit graag wilt gaan doen. Zie het uitwerken van uw idee als een kleine pitch.
    • Stap 4: Als uw idee duidelijk is, begin dan met het in beeld brengen van de markt waarop u gaat inspelen. Probeer de markt zo concreet en totaal mogelijk te beschrijven.
    • Stap 5: Kijk ook naar huidige trends en ontwikkelingen binnen uw branche, en neem hier toekomstige plannen van de overheid ook in mee.
    • Stap 6: Denk goed na over de doelgroep die u gaat aanspreken met jouw FoodTruck en producten. Zijn dit bijvoorbeeld studenten, ouderen, toeristen of festivalgangers?
    • Stap 7: Op welke locaties wilt u gaan staan met uw FoodTruck? Wilt ude focus leggen op festivals, catering, een vaste locatie of een combinatie van al deze mogelijkheden.
    • Stap 8:Maak een overzicht van uw concurrenten, welke FoodTrucks in dezelfde branche bieden zich nog meer aan in jouw omgeving.
    • Stap 9: Stel eventueel een SWOT analyse op, waarbij u de Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats tegen over elkaar zet in een overzicht. Gebruik voor de SWOT-analyse de bevindingen die ugedaan hebt over uw doelgroep, markt, locaties en concurrentie.
    • Stap 10:Zodra alle ideeen op papier staan, is het tijd voor het maken van een plan van aanpak. Vergeet daarbij niet de inschrijving bij de KvK en het halen van certificaten.
    • Stap 11: Betrek uw financiele plan bij de plan van aanpak om te kijken wat uprecies kan uitgeven aan welke aspecten van uw nieuwe onderneming.
    • Stap 12: Misschien wel dé belangrijkste stap. Koop een FoodTruck of bouw een busje om.
    • Stap 13: Zodra de FoodTruck gekocht of gemaakt is, is het tijd om het menu samen te stellen en te proeven.
    • Stap 14:Start met de promotie van uw FoodTruck via verschillende kanalen, hiervoor is het handig om een uitgebreid marketingplan te maken.
    • Stap 15: Aan de slag! Sleep uw eerste opdrachten binnen en verkoop uw eerste producten vanuit uw gloednieuwe FoodTruck. Ubent er klaar voor!

    STAPPENPLAN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 65 van 210
Volgende »