Wat is een foodtruck?
Een foodtruck is een restaurant op wielen waar gerechten, snacks of drankjes worden bereid en verkocht. Andere termen die ook wel gebruikt worden deze mobiele horeca zijn: ‘rijdende keuken’, ‘rollende keuken’, ‘mobiele keuken’ of ‘rolling restaurant’. Van oorsprong is een foodtruck te vinden op straat. Tegenwoordig is het echter mogelijk om deze rollende keukens te boeken voor de catering van je evenement, bedrijfsfeest, bruiloft of zelfs bij je thuis.
Vanuit een rijdende keuken serveren gepassioneerde chefs culinaire hapjes en drankjes op locatie. De meeste foodtrucks hebben een zeer creatief thema. In de afgelopen jaren bieden foodtrucks, vergelijkbaar met pop-up restaurants, steeds vaker ‘gourmet cuisine’ wat zoveel wil zeggen als: gerechten of maaltijden die worden gekenmerkt door verfijnde smaken en die fraai worden gepresenteerd. Maar er zijn ook nog steeds de wat ‘gewonere’ foodtrucks met hamburgers, pizza, pasta en barbecue ribs en wraps.
En trending: vegetarische en biologische gerechten. Allen hebben de overeenkomst dat de meeste foodtruckers hun gerechten met passie en zorg bereiden en hun klanten het genot van heerlijk eten en drinken willen laten beleven.
Op FoodtruckBooking.com vergelijk je foodtrucks uit België en Nederland op prijs, regio, recensie en kookstijl.