Een foodtruck starten
Street-food lovers staan er voor in de rij. In Belgie zijn er al meer dan 1100 en het aantal is nog steeds groeiend en het eind is nog steeds niet in zicht. Het is dé trend van de laatste jaren: Foodtrucks!
Er worden in 2016 meer foodtruckfestivals georganiseerd dan dance-festivals. Er zijn prijzen voor beste, mooiste en meest originele foodtruck. Mobiele keukens met een grote variëteit aan gerechten. Alhoewel ook het ‘frietje-met’ uit steeds fraaiere foodtrucks worden geserveerd, zien we steeds vaker originele en exotische gerechten en concepten in groeiender aantallen.
Horeca Nederland denkt dat deze ontwikkeling te wijten is aan de langzaam groeiende economie. Echter de laatste jaren staat ‘eten’ zwaar in de belangstelling. Denk aan alle tv-programma’s, kookstudio’s, foodbloggers en magazines op het gebied van koken en eten. Mensen zoeken naar aparte en goed bereide maaltijden en steeds meer mensen staan in de keuken om zich het koken eigen te maken.
Ook de film CHEF heeft een bijdrage geleverd: ‘volg je passie en vind je vrijheid’. En dat mondt dan vaak uit in het starten van een foodtruck. Een foodtruck starten lijkt eenvoudig. Daarnaast zijn de opstartkosten van een foodtruck meestal lager dan het starten van een restaurant. Door het mobiele karakter van je foodtruck ga je daar waar de mensen zijn, in plaats van dat ze naar jou moeten komen op die ene plek in dat dorp of die stad. En bovenal, het lijkt een simpele manier om goed geld te verdienen.